Fotograf, Johan Nilsson

Fotograf, Johan Nilsson

 

Lydmar Hotel – nya rum för världsmedborgare.
Våren 2017 tog vi fram det nya designkonceptet ‘World Citizen’ för Lydmars största svit. I år har vi fått förtroendet att göra en omfattande uppdatering av hotellets resterande 45 rum, vardagsrum och övriga ytor. Varje rum får sitt eget uttryck, dessutom har vi skapat unika möbler speciellt designade just för Lydmar. Möblerna är handgjorda i vårt eget snickeri och tillverkade i hållbara, levande material.

Den 10 oktober 2018 var det tio år sedan Lydmar Hotel slog upp portarna i Blasieholmshamnen och i samband med jubileumet påbörjades den heltäckande uppdateringen av hotellet.

 
Fotograf, Johan Nilsson

Fotograf, Johan Nilsson

 
 
LydmarHotelWorldCitizen_HiRes6.jpg
LydmarHotelWorldCitizen_HiRes8.jpg
d668ce05-7b36-45bf-b268-2d4b1a3a65a7.jpeg
 

Nude lyckades verkligen tolka och förädla Lydmars DNA. Vi gillar att arbeta med en så orädd och personlig arkitektbyrå - det passar ett hotell med mycket attityd.

Maria Maruska, Lydmar Hotels VD.

 
Fotograf, Johan Nilsson

Fotograf, Johan Nilsson

Generöst, personligt och självklart.
Precis som i arbetet med sviten utgår vi ifrån känslan av ett hem för en världsmedborgare. Gästen ska välkomnas in i ett vackert privatresidens som speglar den tänkta kosmopolitiska ägarinnans personlighet och intressen. Hon har plockat hem unika objekt från sina resor och inredningen speglar hennes konst- och musikintresse. Vi vill att gästen ska mötas av ett värdskap som är generöst, varmt, personligt och självklart. I nära samarbete med Lydmar Hotel utforskar vi återigen nya kreativa vinklar genom att jobba aktivt med kontraster och blanda småskaligt och egen tillverkning med internationell design och oväntad mix av material. Vi vill skapa en upplevelse som känns personlig, orädd, inkluderande och eklektisk. 

 

Arbetet med Lydmar Hotel förväntas vara klart i maj 2019.

Fotograf, Johan Nilsson

Fotograf, Johan Nilsson

 

Designarbete på vårt snickeri i Riga med Lydmars unika möbler.