Chimes of Light – ett hyllningsverk till Denniz Pop.
Ljuskonstverket Chimes of Light skapades för att hedra en av Sveriges mest framstående musikproducenter och låtskrivare, Dag ‘Dagge’ Volle, kallad Denniz Pop, som avled i cancer 1998. Konstverket donerades till Denniz Pop Awards välgörenhetsstiftelse som arbetar för att lyfta fram nya svenska musikaliska talanger och stödjer Radiumhemmet. Ljusverket auktionerades ut och hela intäkten tillföll stiftelsen. 

Skaparen och hantverkarna bakom Chimes of Light.

Skaparen och hantverkarna bakom Chimes of Light.

 
 

Vi ville ta fram ett tidlöst verk, laddat med ljus och värme och tillverkat i material som blir vackrare med tiden.

 
 
 
IMG_7067.jpg
IMG_3237.jpg
IMG_7067.jpg

Tidlöshet, ljus och värme.
Uppdraget var att skapa ett konstverk som fångade Dagges personlighet. Vi ville skapa något tidlöst, ett verk laddat med ljus och värme, tillverkad i material som blir vackrare med åren. Människor hade stort förtroende för Dagge, som var en väldigt jordnära person. Därför valde vi trä – träd är rotade, de står starka oavsett vad som sker. Hans engagemang som mentor för nya talanger och hans generösa, inkluderade livsstil symboliseras genom ljuskällor på olika nivåer som belyser varandra.

Kontraster och levande material.
Chimes of Light är ca 3 meter lång och tillverkad i amerikansk valnöt och mässing, vilket skapar kontrasterande texturer med levande material som förädlas över tid och anpassar sig till sin miljö. På förfrågan finns nu Chimes of light framtagen i en mindre storlek för att passa privathem och miljöer med något lägre takhöjd.

Foto 2017-06-14 11 17 55.jpg